Kokonaistaloudellisesti parempi lopputulos

Kemin kaupunki liittyi kilpailuttamaamme sähkönhankinnan puitesopimukseen vuonna 2012. Kaupungilta arvioidaan, että säästöjä on tullut kymmeniä tuhansia euroja, vaikka tarkkaa lukemaa ei olekaan tiedossa.

Kemin kaupungin päätökseen sitoutua puitesopimukseen vaikutti keskeisesti kaksi tekijää: hinta ja osittain osaamisen puute. Sähkömarkkinoiden seuraaminen ja kilpailuttaminen koettiin asiantuntijaosaamista vaativaksi tehtäväksi. Kilpailuttamiseen, markkinoiden seuraamiseen ja hintojen kiinnittämiseen käytetty aika olisi poissa muusta työajasta.

– Koska muitakin töitä on riittävästi, niin säästynyt aika on käytettävissä palvelutuotannon ylläpitämiseen. Resurssit ovat rajalliset ja myös teknisissä palveluissa joudutaan priorisoimaan mikä on ydintehtävää ja mikä tukipalvelua, kertoo sähköistysvastaava Kari Pelo Kemin kaupungilta.

– Omalla työlläkin on hintansa ja sekin maksaa, vaikka siitä ei laskua kukaan lähetäkään.

Pelo piirtäisi keskitetyn kilpailutuksen arvosanaksi 4 plus (asteikolla 1-5).

– Täysiä pisteitä laskee hieman perisuomalainen epäilys siitä, että voi olla myös muita tapoja, joilla saadaan hankittua sähköä vielä halvemmalla. Kemissä ei kuitenkaan haluta uhrata vähäisiä henkilöresursseja toimintaan, jonka voi hoitaa luotettavalta yhteistyökumppanilta ostopalveluna ja todennäköisesti kokonaistaloudellisesti edullisemmin kuin omana työnä.
 

Jaa sosiaalisessa mediassa
TwitterLinkedInFacebookWhatsapp