KEINO-osaamiskeskus vauhdittamaan innovatiivisia ja kestäviä hankintoja

Osaamiskeskus KEINO on julkistettu tänään työ- ja elinkeinoministeriön tiedotustilaisuudessa. Osaamiskeskuksen tavoitteena on lisätä innovatiivisuutta ja vaikuttavuutta hankinnoissa sekä lisätä hankintoja, jotka edistävät kestävän kehityksen tavoitteita niin sosiaalisesta kuin ympäristönäkökulmasta.

Monessa kunnassa on tehty jo pitkään hyvää työtä tällä saralla. Nyt tavoitteena on vakiinnuttaa innovatiiviset ja kestävät hankinnat keskeiseksi toimintavaksi koko julkisen sektorin hankintatoiminnassa. Tätä työtä verkostomaisesti toimiva osaamiskeskus tekee tiiviissä yhteistyössä hankintayksiköiden kanssa. Osaamiskeskuksen toteutuksesta vastaa konsortio, johon kuuluvat Motiva Oy, Suomen Kuntaliitto Ry, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Innovaatiorahoituskeskus Business Finland, Suomen ympäristökeskus SYKE, Hansel Oy, KL-Kuntahankinnat Oy sekä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

KL-Kuntahankinnat tuo osaamiskeskukseen kokemuksensa ja osaamisensa käytännön hankintojen toteuttajana erityisesti yhteishankintojen näkökulmasta. 

Lue lisää osaamiskeskuksen tiedotteesta »

Jaa sosiaalisessa mediassa
TwitterLinkedInFacebookWhatsapp