Microsoft-käyttöoikeuksien uusi kilpailutus

Uutta Microsoft-käyttöoikeuksien jälleenmyynnin yhteishankintaa valmisteleva asiakastyöryhmä on kokoontunut jo useamman kerran ja kilpailutuksen valmistelu etenee suunnitellussa aikataulussaan. Seuraavaksi asiakastyöryhmä käsittelee muilta asiakkailta sekä toimittajilta saapuneita kommentteja. Hankintailmoitus tullaan julkaisemaan lokakuun toisella viikolla, ja kilpailutukseen pyydetään asiakkailta sitoumuksia 15.9.2017 mennessä.

Mitä uutta

Uuteen puitesopimukseen on perinteisten On-Premise -käyttöoikeuksien lisäksi sisällytetty Online-palvelut. Lisenssiomaisuuden hallintaan (SAM) on myös panostettu. SAM tuo ajantasaisen tiedon lisenssiomaisuudesta sekä auttaa lisenssien optimoinnissa ja auditointitilanteissa.

Tavoitteena on valita toimittaja, joka Microsoft-käyttöoikeuksien lisäksi pystyy avustamaan asiakasta kokonaisvaltaisesti, myös muiden valmistajien käyttöoikeuksien osalta.

Pääsopimukset

Asiakas voi hankkia puitejärjestelyssä tarkoitettuja Microsoft-käyttöoikeuksia joko liittymällä pääsopimuksiin tai solmimalla suoraan oman sopimuksen Microsoftin kanssa valitsemastaan sopimusmallista.

Pääsopimuksiin liitytään tekemällä asiakaskohtaiset liittymäsopimukset. Hallinnon käyttöön solmittu Kuntaliiton, Kuntahankintojen ja Microsoftin välinen Microsoft Business and Services Agreement/ EA Master Agreement -pääsopimukset mahdollistavat esimerkiksi pienillä hankintamäärillä suuremmille hankintamäärille tarkoitettujen sopimusten etujen hyödyntämisen, kuten edullisen hintatason ja järjestelmien ja palveluiden ristiin käytön liittymäsopimusasiakkaiden välillä.

Opetussektorille tarkoitettu KL-Kuntahankintojen ja Microsoftin välinen Microsoft Campus and School/Kunta-EES -pääsopimus yhdenmukaistaa koko opetuskentän sopimusrakennetta ja hinnoittelua sekä mahdollistaa sopimuksen hyödyntämisen huomattavasti pienemmällä työntekijämäärällä, kuin Microsoftin normaali minimivaatimus sopimuksen solmimiselle on.

Lisätietoja
Maria Saari
maria.saari (at) kuntahankinnat.fi

Kilpailutuksen tiedot »

Jaa sosiaalisessa mediassa
TwitterLinkedInFacebookWhatsapp