Vauhdikas on ollut vuoden ensimmäinen puolikas

Summatessani, mitä kuluneen vuoden aikana on jo tapahtunut, tuntuu vahvasti siltä, että kesäloma ilman mitään suunnitelmia on toivottu.

Lista on hengästyttävä: KHO-päätöksen seuraukset - kuten hankintojen laajuuden määrittely ja sitoutumisasteen kasvattaminen, sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteiden heijastuminen hankintatoimeen, varautuminen maakunnille suunnattuun osakeantiin, tuntuva taloudellinen panostus asiakkaiden hankinta-osaamisen kehittämiseen, hallituksen uudet jäsenvalinnat, kolmen uuden työntekijän sisäänajo sekä parhaillaan kolmen lisäresurssin rekrytointi. Lisäksi saatiin vuoden alusta vielä kokonaan uusi hankintalaki tulkittavaksi.

Välitilinpäätöksenä haluan kiittää ihan ensimmäiseksi Kuntahankintojen tiimiä, jossa kaikki rautaiset asiantuntijat ovat panoksellaan ja kokemuksellaan tehneet mahtavaa työtä ja, joista voi olla ylpeä millä hyvänsä foorumilla. Ei se määrä, vaan laatu.

Saman kiitettävän arvion olemme yhdessä sopimustoimittajien kanssa saaneet teiltä hyvät asiakkaat. Kevään asiakastyytyväisyyden keskiarvosaldo on tähän asti 34 sopimuksesta 4,23 - asteikolla 1-5. Tulos kertoo sitä, että puitesopimukset kestävät kaiken vertailun ja asiakkaat saavat mitattavia etuja: parempia hintoja, laadukkaita tuotteita sekä asiakaspalvelua.

Katseet jo tulevassa syksyssä

Aina on kuitenkin varaa kehittää. Uusimpana voin mainita kerran jo kokoontuneen pysyvän ICT-asiakasryhmän, jonka avulla rakennetaan näkymää, mihin suuntaan asiakkaiden tietohallinnon asiantuntijat tähtäävät omissa suunnitelmissaan ja millaisiin trendeihin KL-Kuntahankintojen olisi varustauduttava.

Asiakastapaamisissa, joita olen yhdessä hankintajohtajan kanssa tehneet kevään aikana nelisenkymmentä, on mahdollista saada suoraa palautetta ja kuulla organisaatioiden erilaisista tarpeista. Molemmin puolin nämä livetapaamiset ovat erittäin hyödyllisiä ja menevät kirkkaasti ohi Skype-kohtaamisten. Tuomisia on jokaisesta tapaamisesta. Syksyn aikana tulemme panostamaan muun muassa pääsyyn asiakaskohtaisiin sopimustietoihin tämän hetkistä helpommin.

Toimintaympäristö on edelleen jatkuvassa muutoksessa ja murroksessa. Muutoksessa on mahdollisuus. Se on mottoni kaikessa.

Nyt toivotan asiakkaille, sopimustoimittajille, muille sidosryhmille sekä omalle porukalleni oikein rentouttavaa kesää!

Raili Hilakari
toimitusjohtaja