Voimassa oleviin sopimuksiin sitoutuminen

Mikäli sopimukseen sitoutumisen tai kilpailutukseen liittymisen pelisäännöt askarruttavat, kannattaa mahdollisuudet, ehdot ja ohjeet tarkistaa verkkosivulta sopimusnumeron perusteella.

Linkki ohjesivulle: https://kuntahankinnat.fi/liittyminen 

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että ns. vanhoihin sopimuksiin, jotka on solmittu ennen vuotta 2017, voi tulla mukaan koko sopimuskauden ajan. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa tilanne sopimuskohtaisesti. Silloin kun sitoutuminen on mahdollista koko sopimuskauden ajan, tarvitaan puitesopimuksen hyödyntämiseksi sopimusesittelysivulta ladattava sitoumuslomake täytettynä ja palautettuna.

Sitoutuminen ennen hankintailmoituksen julkaisua varmistaa asiakkaalle puitesopimuksen hyödyntämisen ja mahdollistaa sopimuskohtaisen edullisemman palvelumaksun. Oikeuskäytännön linjausten vuoksi yhteishankintayksiköiden on ilmoitettava tarkemmin hankinnan laajuus puitesopimuskauden aikana. Asiakasorganisaation on liityttävä mukaan yhteishankintaan sitoutuneena tai kiinnostuksen ilmoittaneena ennen hankintailmoituksen julkaisua. Meneillään olevien kilpailutuksien esittelyistä löytyvät muun muassa liittymisen takarajat ja liittymiseen tarvittavat lomakkeet. 

Lisätietoa antavat kunkin hankinnan valmistelijat. Heidän yhteystiedot löytyvät sopimuksien ja kilpailutuksien esittelyistä, sekä verkkosivulta https://kuntahankinnat.fi/yhteystiedot.