Yritys

Kuntien yhteinen ostovoima

KL-Kuntahankinnat Oy on Suomen Kuntaliitto ry:n omistama vuonna 2008 perustettu valtakunnallinen yhteishankintayksikkö.

Kilpailutamme asiakkaidemme puolesta puitesopimuksia ja vastaamme niiden sopimushallinnasta. Keskitymme kilpailutuksissa suurivolyymisiin yhteishankintoihin, joilla saavutetaan huomattavaa mittakaavaetua hintasäästöinä ja/tai prosessihyötyinä, ja joissa paikallinen tarjonta on yleensä vähäistä. Katamme kilpailutusten riskit ja olemme varautuneet eri tavoin myös valitusprosessien taloudellisiin seuraamuksiin.
 
Asiakkaita KL-Kuntahankinnoilla on 1 500, valmiita puitesopimuksia noin 70 ja sopimustoimittajia 190.  Vuoden 2016 ostojen arvo puitesopimuksilla oli noin 400 milj. euroa. Tuotekategorioitamme ovat energia, ict, sosiaali ja terveys sekä muut tavarat ja palvelut, esimerkiksi elintarvikkeisiin ja hallintoon liittyvät suurivolyymiset hankinnat. 

Toimimme 16 hankinta-alan ammattilaisesta muodostuvassa tehokkaassa tiimissä. Yrityksen oman ja Kuntaliiton tietotaidon lisäksi käytössämme on kilpailutuskohtaisen erityisosaamiseen varmistamiseksi laaja asiantuntijaverkosto. Vastataksemme oikeilla tuotteilla ja palveluilla asiakkaidemme heille ajankohtaisiin tarpeisiin, teemme tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan koko sopimuskauden ajan.
 
Perinteisten volyymihankintojen lisäksi olemme mukana toteuttamassa isoja tieto­järjestelmähankintoja. Näitä ovat muun muassa sähköinen kilpailutus-­, potilastieto­- ja PSOP­-järjestelmä sekä KY-verkko.
 
Toimitilamme sijaitsevat Kuntatalossa, Helsingin Kalliossa. Katso myös meiltä usein kysytyt kysymykset »

Lataa yritysesittely »