KL-Kuntahankinnat Oy on Suomen Kuntaliitto ry:n omistama vuonna 2008 perustettu valtakunnallinen yhteishankintayksikkö. Kilpailutamme asiakkaidemme puolesta puite- ja hankintasopimuksia ja vastaamme niiden sopimushallinnasta sekä toimittaja- ja asiakasyhteistyöstä. Toimintamme yhdistyessä Hanseliin, emme enää 1.9.2019 jälkeen kilpailuta yhteishankintoja.

 
Kuntahankinnoilla on valikoimassaan 70 puitesopimusta, joissa on mukana noin 1 300 asiakasta ja sopimustoimittajia yli 200.
 
Olemme keskittyneet kilpailutuksissa suurivolyymisiin yhteishankintoihin, joilla saavutetaan mittakaavaetuna keskimäärin 20 %:n hintasäästöt ja samalla muita prosessihyötyjä. Kilpailutetuissa kohteissa paikallinen tarjonta on ollut yleensä vähäistä, jolloin tilaa jää myös paikallisille yrityksille.
 
Tuotekategorioitamme ovat energia, ict, sosiaali ja terveys sekä muut tavarat ja palvelut. Viimeeksi mainituista esimerkkinä ravitsemuspalveluihin ja hallintoon liittyvät suurivolyymiset hankinnat kuten elintarvikkeet ja toimistotarvikkeet ja -kalusteet.
 

Toimimme tehokkaassa tiimissä ja hyödynnämme verkostomaisesti myös Kuntaliiton osaamista ja ulkopuolisia asiantuntijoita. Vastataksemme oikeilla tuotteilla ja palveluilla asiakkaidemme heille ajankohtaisiin tarpeisiin, teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaiden, yritysten sekä sidosryhmien kanssa koko sopimuskauden ajan.

Perinteisten volyymihankintojen lisäksi olemme olleet mukana toteuttamassa vaativia tieto­järjestelmähankintoja, kuten Keski-Suomen asiakas- ja potilastietojärjestelmähankinta (APTJ) sekä UNA-hankkeen ja kansalaisen omahoidon (ODA) hankintoja sekä uusia vaikuttavuusmalleja, esimerkiksi tulosperusteinen rahoitus, SIB lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä.

Kuntahankintojen ja Hanselin yhdistäessä voimansa, uudet kilpailutukset tehdään syksystä 2019 alkaen Hanselin nimissä. Kuntahankintojen voimassa olevat puitesopimukset jatkuvat pääsääntöisesti sopimuskautensa loppuun asti normaalisti Kuntahankinnoista Hanseliin siirtyvien resurssien hoitamana.

Lue myös: Julkisten hankintojen osaaminen yhteen yhtiöön

Katso myös meiltä usein kysytyt kysymykset »

Lataa yritysesittely »

Jaa sosiaalisessa mediassa
TwitterLinkedInFacebookWhatsapp