KL-Kuntahankinnat Oy on Suomen Kuntaliitto ry:n omistama vuonna 2008 perustettu valtakunnallinen yhteishankintayksikkö. Kilpailutamme asiakkaidemme puolesta puitesopimuksia ja vastaamme niiden sopimushallinnasta sekä toimittaja- ja asiakasyhteistyöstä.

Katamme kilpailutusten riskit ja olemme varautuneet eri tavoin myös valitusprosessien taloudellisiin seuraamuksiin.
 
Keskitymme kilpailutuksissa suurivolyymisiin yhteishankintoihin, joilla saavutetaan huomattavaa mittakaavaetua, keskimäärin 20 %, hintasäästöinä ja/tai prosessihyötyinä, ja joissa paikallinen tarjonta on yleensä vähäistä. 
 
Asiakkaita Kuntahankinnoilla on 1 300, valmiita puitesopimuksia noin 70 ja sopimustoimittajia 180.  Vuoden 2017 ostojen arvo puitesopimuksilla oli noin 475 milj. euroa. Tuotekategorioitamme ovat energia, ict, sosiaali ja terveys sekä muut tavarat ja palvelut, esimerkiksi elintarvikkeisiin ja hallintoon liittyvät suurivolyymiset hankinnat.
 

Toimimme tehokkaassa tiimissä. Yhtiön omien ja Kuntaliiton resurssien lisäksi käytämme verkostomaisesti ulkopuolisia asiantuntijoita. Vastataksemme oikeilla tuotteilla ja palveluilla asiakkaidemme heille ajankohtaisiin tarpeisiin, teemme tiivistä yhteistyötä heidän ja yritysten kanssa koko sopimuskauden ajan.

Perinteisten volyymihankintojen lisäksi olemme mukana toteuttamassa vaativia tieto­järjestelmähankintoja, kuten kuten Keski-Suomen asiakas- ja potilastietojärjestelmähankintaa, UNA-hankkeen hankintoja sekä uusia vaikuttavuusmalleja, kuten tulosperusteinen rahoitus.

Katso myös meiltä usein kysytyt kysymykset »

Lataa yritysesittely »

Jaa sosiaalisessa mediassa
TwitterLinkedInFacebookWhatsapp